Förändringar

Idag har jag äntligen fått mina efterlängtade nya glasögon! Här kommer lite bilder på dem.


Framifrån.


Från sidan.



Och med mitt ansikte bakom.

De är inte jätteolika de jag hade innan, men det var lite det som var min poäng. De är något större, vilket alltid är bra. Jag var väldigt nöjd med hur de gamla såg ut, så jag kände att jag ville ha ett par ungefär likadana igen. Jag är väldigt nöjd med dem och kan nu se oförväntat mycket bättre jämfört med vad jag kunde med de gamla!

På tal om förändringar har jag under ett tag funderat på om jag inte vill ändra på mitt hår på något sätt. En annan färg, en annan frisyr...jag vet inte exakt vad jag vill göra med det, men det skulle vara kul med någon förändring. I vilket fall som helst måste jag klippa mig snart, även om jag bestämmer mig för att göra några förändringar eller behålla det som jag haft det ganska länge nu.

Ny blogg

Efter att ha funderat ganska länge bestämde jag mig för att lämna min Wordpress-blogg bakom mig och starta på nytt här. Det var något med den bloggen som störde mig varje gång jag var inne på den och tänkte lägga upp någonting. Jag ville ändra på massa saker och göra om, men visste inte riktigt vad. Jag tyckte att den var allmänt rörig och konstig. Jag kände då att jag hade två alternativ: 1. att helt återställa bloggen jag hade och göra om den helt, eller 2. att skapa en helt ny blogg och få en ny och fräsch start. Vad jag valde är ganska uppenbart. Detta är alltså min nya blogg. Jag har dock inte orkat fixa med några stilmallar eller liknande än, det kommer senare.

På IB har vi nu kommit in i revision period, vilket innebär att vi går igenom allt vi lärt oss igen för att vi ska vara säkra på att vi kan det under finals som börjar om lite mer än en månad (för mig håller de på mellan 3:e och 23:e maj). Under dagens historialektion skulle vi jobba med en gruppuppgift om våra älsklingsdiktatorer, och det är precis det som är på bilden ovan: det som skulle bli vårt arbete (och det är Hannah som syns i reflektionen i skärmen). Jag passade även på att ta en bild på mitt USB-minne...ibland förundras jag över bildkvaliten på min mobilkamera; det blir så bra bilder ibland, men det handlar kanske om att hitta de rätta inställningarna.

Jag tror nog att samma sak gäller för livet: om man är ute efter att det ska bli bra gäller det att ha en bra inställning till saker! Självklart är det inte det enda som bestämmer om man får ett bra liv eller inte, men det underlättar säkerligen.

RSS 2.0